Dátum: 2023 november 30. (csütörtök) | András, Andor

hírek

LÁSZLÓ DEZSŐ 60 ÉVES LETT

Vívószakosztályunk igazgatója sikeres tőrözői karrierjének befejezése után került a klubhoz 1988-ban, azóta megszakítás nélkül dolgozik a lila-fehér versenyzőkért. László Dezső 2023. január 20-án ünnepli 60. születésnapját, Isten éltesse sokáig!

 

Dezső már fiatalon, Veszprémben megismerte a vívás szépségeit, tőrözőként 1988-ig versenyzett, előbb junior, majd felnőtt válogatott kerettagként.

 

Az érettségi után megszerzett minden lehetséges képesítést, ami edzői, sportvezetői karrierjét elősegítheti. Előbb sportmenedzseri, majd szakedzői végzettséget szerzett a TF-en, de elvégezte a Fitnesz Akadémiát, és van parasport ismeretekkel kapcsolatos végzettsége is.

 

Vívóként 1980-ig a BVTC sportolója volt, a veszprémi klub színeiben ifjúsági magyar bajnok és korosztályos válogatott kerettag lett. 1981 és 1984 között a BHSE-ben sportol, ahol előbb junior majd felnőtt válogatott kerettagságot szerzett, 1985 és 1988 között pedig az MTK-ban vívott. 

 

Sportolói pályafutása befejése után 1988 októberében került az Újpesti Dózsához.

 

Először mint technikus (fegyvermester) dolgozott a klubnál, majd alig egy évvel később technikai vezető lett, 1993 óta pedig az UTE vívószakosztályának igazgatójaként éri el sikereit.

 

Az épek mellett rengeteg energiát fordít a paraversenyzőkre is, aminek eredménye, hogy az UTE sportolói kiemelkedő eredményeket értek és érnek el a hazai- és nemzetközi kerekesszékes versenyeken. Edzői minőségben vett részt a 2012-es londoni paralimpián, ahol tanítványa, Juhász Veronika ezüstérmet szerzett.

 

2005 óta a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) versenyigazgatójaként is dolgozik, Világkupák, Grand Prix versenyek, és hazai rendezésű világbajnokságok szervezésében is részt vesz. 2012 óta tagja az MVSZ elnökségének. A Budapesti Vívószövetség Főtitkáraként több mint 30 éve segíti a fővárosi egyesületek versenyrendezését és munkáját. Korábban nemzetközi versenybíróként tevékenykedett, irányította az MVSZ -ben a bírák bizottságát is.

 

Edzői, sportvezetői pályafutása során számos kitüntetésben részesült. 2001-ban megkapta az év szakosztályvezetőjének járó elismerést, 2008-ban átvehette az év edzője kitüntetést, 2011-ben Erzsébetváros sportjárért díjat kapott, 2012-ben pedig Magyar Arany Érdemkereszttel ismerték el sikeres munkáját.

 

Felesége, Kata asszony a klub atlétájaként szerzett magyar bajnoki címet. Nagyon büszke gyerekeire, Lucára, aki válogatott kerettag vívó és a „kis” Dezsőre, aki hasznos tagja vívó csapatunknak és kitűnő tanuló. Családjában mindenki az UTE-ban sportolt vagy sportol. 

 

Nagyon boldog születésnapot, további sikeres munkát kívánunk lila-fehérben!

 

#hajrálilák

 

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41