Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Mohamed Aida is Újpesten folytatja!!!

A lila egyesület új versenyzőjét a karácsonyi évadzárón mutatta be a klub vezetése. Vívó bajnoknőnket azonnal befogadták bajnokaink.

A képen: Gyurta Gergely, Berki Krisztián, Mohamed Aida, Kozák Danuta, Gyurta Dániel

 

Mohamed Aida eddig pályafutása:

Kilencéves korában kezdett el vívni. 1990-ben szerezte első érmét a felnőtt magyar bajnokságban. 1991-ben a kadett vb-n harmadik, a junior vb-n első lett. 1992-ben megvédte junior vb elsőségét és a kadettek között is világbajnok lett. A felnőtt és a junior Európa-bajnokságon egyaránt másodikként zárt. 1993-ban megvédte kadett vb-címét. A juniorok világbajnokságán harmadik lett. A felnőtt világbajnokságon második lett az egyéni versenyben. Csapatban negyedik helyen végzett. Az Európa-bajnokságon tizedik volt. A junior Eb-n második helyen zárt. A magyar bajnokságban ötödik lett.

1994-ben ezüstérmet szerzett egyéniben a junior vb-n. A vegyes csapatversenyben világbajnok lett. A felnőtt világbajnokságon 17., csapatban bronzérmes volt. Az Európa-bajnokságon kiesett a 16 között. A junior Eb-n kilencedik lett. Az ob-n hatodik, a csb-n első lett. 1995-ben az MTK-val megnyerte a BEK-et. A junior vb-n egyéniben és vegyes csapatban ötödik volt. A vb-n egyéniben 14., csapatban negyedik volt. Az universiaden csapatban ötödik lett. Az Európa-bajnokságon 11. volt. A junior Eb-n ezüstérmes lett. Ebben az évben nyerte első egyéni felnőtt magyar bajnoki címét.

1996-ban harmadszor lett egyéni junior világbajnok. Az olimpián csapatban negyedik, egyéniben nyolcadik lett. Az ob-n második helyezést ért el egyéniben, csapatban aranyérmes volt. Az Európa-bajnokságon hatodik lett. Az 1997-es vb-n egyéniben hetedik, csapatban hatodik helyen végzett. Az universiaden a nyolc között esett ki, csapatban első lett. Az ob-n bronzérmet szerzett.

1998-ban nyolcadik volt az Eb-n. Csapatban hatodik lett. A vb-n ötödikként zárt egyéniben és a csapatversenyben is. Az ob-n egyéni bajnok lett. 1999-ben bronzérmes volt csapatban az Európa-bajnokságon. Az universiaden második volt egyéniben. A világbajnokságon egyéniben ötödik, csapatban hatodik lett.

2000-ben ismét magyar bajnok lett. Az olimpián egyéniben hetedik, csapatban hatodik helyen végzett. 2001-ben az Európa-bajnokságon 11., csapatban ezüstérmes lett. Az universiaden a 16 között esett ki. Csapatban negyedik volt. A világbajnokságon a legjobb nyolcig jutott. A csapattal hatodik lett. Az év végén ismét magyar bajnok lett.

2002-ben a negyeddöntőig jutott az Eb egyéni versenyében. Csapatban ezüstérmet szerzett. A világbajnokságon egyéniben bronzérmes, csapatban negyedik lett. A 2003-as Európa-bajnokságon kilencedik volt egyéniben, negyedik csapatban. A világbajnokságon bronzérmes, csapatban hetedik lett.

2004-ben az olimpián egyéniben negyedik volt. Az ob-n sorozatban ötödször nyerte meg az egyéni bajnoki címet. 2005-ben egyéniben ötödik, csapatban nyolcadik volt az Európa-bajnokságon. A vb-n 33., csapatban negyedik volt.

2006-ban a vb-n csapatban nyolcadik, egyéniben harmadik volt. Az Európa-bajnokságon az egyéni versenyben 13., csapatban hetedik lett. A következő évben az Eb-n 17., csapatban aranyérmes volt. A világbajnokságon harmadik volt, csapatban negyedik lett.

2008-ban egyéniben 30., csapatban második volt az Eb-n. Az olimpián egyéniben tizedik, csapatban negyeik lett. 2009 februárjában bejelentette, hogy az MTK-ból a Törekvésbe igazol, valamint, hogy gyermeket vár, így a nemzetközi versenyszezont kihagyja. Decemberben az ob-n tért vissza egyéni bronzéremmel és csapat ezüsttel.

2010-ben az Eb-n egyéniben 18., csapatban hatodik lett. A világbajnokságon egyéniben 15., csapatban kilencedik lett. 2011-ben Az Európa-bajnokságon a hatodik helyet szerezte meg egyéniben, a negyediket csapatban. A világbajnokságon 10. volt, csapatban ötödik lett.

2012-ben az Eb-n egyéniben 16., csapatban ötödik helyezést ért el. A londoni olimpián a 32 között az amerikai Nzigha Prescod ellen nyert, majd a 2008-ban olimpiai ezüstérmes dél-koreai Nam Hjonhitóldöntő tussal kikapott, és ezzel kiesett.

A 2013-as Európa-bajnokságon egyéniben a 23., csapatban (Knapek, Varga G., Varga K.) harmadik helyen végzett.

Forrás: wikipedia

Sok sikert kívánunk Aida! Hajrá Lilák!

Képek

Övvizsga 2019.február 11-én című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41