Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

László Luca bronzérmes lett a női kard junior világbajnokságon

A Plovdivban megrendezett junior világbajnokságon remekeltek magyar versenyzőink. László Luca eddigi legjobb eredményét érte el úgy, hogy a verseny során egyetlen külföldi vívótól sem kapott ki, csupán Márton Anna ellen szenvedett vereséget.

 

László Luca, junior női kard világbajnoki bronzérmesünk a következőképpen kommentálta eredményét: “Így kell zárni a junior pályafutásomat! Örülök, hogy végre kijött az, amire annyit készültem, és amiért annyit dolgoztam, edzettem. Valamennyi asszóm nagyon nehéz volt, de talán a Brunet elleni negyeddöntő vitte el a pálmát. Itt háromszor is sikerült megfordítanom az asszót, a legjobbkor 12:14 után… Nagyon boldog vagyok, hogy érmet nyertem, óriási érzés volt a dobogón állni. Főleg úgy, hogy Panka meg ott állt a dobogó legfelső fokán. Most jöhet a csapatverseny, kutya kötelességünk, hogy a másik két társunk is éremmel térjen haza Plovdivból. Köszönöm mesteremnek, Gergácz Lászlónak, a válogatott edzőinek, az Édesapámnak és az Édesanyámnak, mindenkinek, aki szurkolt nekem!”


 

Luca mestere Gergácz László, aki a következőket nyilatkozta tanítványa sikeréről: “A tatai edzőtáborban megígértem, hogy nem olyan László Luca utazik a plovdivi világbajnokságra, mint amilyet a jeruzsálemi Eb-n láttunk. A vívását kicsit leegyszerűsítettük és kihegyeztük. Fejben és lélekben pedig próbáltuk minél jobban megerősíteni. Nagyon boldog vagyok, hogy itt meg azt bizonyította, az akaratereje is példamutató, egymás után három szoros asszóban győzött!  Köszönöm a válogatott edzőinek az évek óta nyújtott segítséget!”

 
 
 

Gulácsi Ferenc, a női kard válogatott edzőjének nyilatkozata Luca eredményéről: “László Luca pedig önmagát múlta felül. Hatalmas eredmény, amit elért, élete eddigi legnagyobb sikerét érte el a legfontosabb versenyén, és ez rendkívüli. Úgyhogy ma még kicsit ünneplünk, de holnap reggeltől a csapatra koncentrálunk, szeretnénk ott is sikeresek lenni. Szeretném megköszönni Gárdos Gábornak és Pézsa Tibornak a lehetőséget a közös munkára, és gratulálok Gergácz Lászlónak!”

 

SZÉP VOLT LUCA!!! Hasonló sikereket kívánunk a csapatversenyhez is!!!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41