Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

Krajnyák Zsuzsanna háromszoros világbajnok!

Aranynappal indult a kerekesszékes világbajnokság Rómában! A nyitányon Krajnyák Zsuzsi párbajtőrben és Osváth Ricsi tőrben egyaránt aranyérmet nyert! Gratulálunk nekik és mestereiknek, Feczer Viktornak, illetve Beliczay Sándornak egyaránt. A vb-n Kína versenyzői doppingvétségek miatt nem vesznek részt, de ez semmit sem von le kerekesszékes klasszisaink újabb kimagasló sikeréből!

A viadal honlapja szerint a riói paralimpián két ezüstérmet szerzett Osváth a csoportkör után a főtáblán magabiztosan menetelt a döntőig, thaiföldi, orosz, olasz, majd az elődöntőben újabb orosz ellenfelet győzött le magabiztosan.

A fináléban a szintén hazai Matteo Bettivel csapott össze, s kiélezett, végig izgalmas mérkőzés végén egyetlen tussal, 15:14-re diadalmaskodott.

Osváth Richárd első vb-aranyát gyűjtötte be, ugyanakkor Krajnyák 2002-ben és 2011 után most harmadszor végzett az élen, méghozzá nagyszerű vívással.

A 38 éves vívó a főtáblán a 16 között egy könnyű sikerrel kezdett, a negyeddöntőben viszont nagyon nehéz dolga volt, lengyel ellenfelét 15:14-re tudta megverni. Ezt követően viszont már nem lehetett megállítani: az elődöntőben ukrán riválisa mindössze három tust adott neki (15:3), a fináléban pedig a hongkongi Ju Csuj-jét 15:9-re verte.

Ugyanebben a számban Veres Amarilla is kiválóan vívott, s az ötödik helyen végzett.

Női párbajtőr egyéni, A kategória, 27 induló. A csoportmérkőzéseken: Krajnyák Zsuzsanna 5 győzelem/1 vereség, Veres Amarilla 4/1, Fóris Erika 2/4.

A legjobb 16 közé jutásért: Fóris-Firdych (lengyel) 10:15.

Nyolcaddöntő: Krajnyák-Kelman (izraeli) 15:7, Veres-Quinola (francia) 15:3.

Negyeddöntő: Krajnyák-Firdych (lengyel) 15:14, Veres-Breus (ukrán) 14:15.

Elődöntő: Krajnyák-Breus (ukrán) 15:3.

Döntő: Krajnyák-Ju (hongkongi) 15:9.

Végeredmény: 1. Krajnyák Zsuzsa (edző: Feczer Viktor), 2. Ju (hongkongi), 3. Breus (ukrán) és Kim (koreai), 5. Veres Amarilla, …19. Fóris Erika.

(forrás: hunfencing.hu, nso.hu)

Képek

Budapest Open című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41